Mijn verdiepingen

  • Natuurvoedingsconsultent - Avondonderwijs
  • Creatief therapeut - Civas opleidingen
  • Holistisch gezondheidscoach - De Avalonhoeve
  • Cursus- Het lichaam rouwt mee - Katrien Hooghe 

  • Intuïtief Coach - Coach Clinic


Even mezelf voorstellen...


Mijn naam is Elien, ik ben holistisch coach, creatief therapeut en ervaringsdeskundige in de natuurvoeding, het omgaan met pijn en hoogsensitiviteit.

Na een lange zoektocht binnen de medische wereld om een antwoord te vinden op de oorzaak van mijn klachten, kwam ik uiteindelijk in de natuurvoeding en de oosterse gezondheidszorg terecht. Ik had verschillende voedselintoleranties, spierpijnen en andere pijnen, emotionele dips en tot slot nam een burn -out de overhand in mijn leven. Het heeft een lange tijd geduurd tegen dat ik terug wat meer energie had en me emotioneel beter begon te  voelen. Hoe kwam ik er terug bovenop? Door naar binnen te keren, te luisteren naar mijn lichaam, zacht te zijn voor mezelf, met mildheid naar mijn gedachten te kijken en vooral mezelf de tijd te geven die ik nodig heb.


Ik mocht mijn focus leggen bij allerhande opleidingen, workshops en sessies. Door me in te lezen in verschillende onderwerpen zoals het omgaan met pijn, hoogsensitiviteit, familiepatronen, energetische kijk op het lichaam,...heb ik verbinding ervaren met anderen die een soortgelijk verhaal hadden.
Dat laatste, die verbinding, heeft enorm veel betekend voor me. Het is zo belangrijk om een luisterend oor te hebben, iemand die even de situatie vanop een afstand kan bekijken en vanuit eigen ervaring een grote hulp kan zijn. Ik hoop dat ik, met de inzichten die ik zelf heb opgedaan, anderen kan begeleiden op de weg die zij gaan. Moge dit een weg zijn waarop zij gelukkig zijn, het gevoel hebben dat ze zich niet anders hoeven voor te doen en vooral dat ze gezond zijn.
Mijn missie

Het is mijn missie om anderen te laten thuiskomen bij zichzelf in een omgeving waar ze zich veilig kunnen voelen, opdat ze ervaren dat ze ‘ genoeg’ zijn.  Iedereen verdient het om de magie van het leven voluit te ontvangen. En vooral: altijd samen, nooit alleen. 


Op die manier kan je:

- Omgaan met de prikkels van het dagelijkse leven

- Prikkel-armer gaan leven

- Makkelijker naar je eigen noden luisteren en van daaruit je eigen grenzen aangeven

- Het ' moeten' loslaten en komen tot ' mogen'/ willen'

- Leren omgaan met een leeg gevoel, om op die manier terug richting te vinden.

- Bewust worden van wat je emotioneel voelt, wat je denkt en hoe zich dat uit in je lichaam

- Vanuit liefde naar je eigen lichaam kijken je naar jezelf in zijn totaliteit

- Terug verbinding vinden met je ware essentie, jouw innerlijk kind, om dit volledig te laten ‘shinen’

Rouwretraite-41
SAMEN - one on one 8-11-2021-4
Rouwretraite-139
SAMEN - groepsessie 1 - 23-10-2021-66
20220507_094701
Rouwretraite-123
Rouwretraite-109
SAMEN - one on one 8-11-2021-2
Rouwretraite-78